Suomen Sukututkimusseuran lauantaina 11.1.2025 Helsingissä pidettävän sukutarinatyöpajan viimeinen ilmoittautumispäivä on torstaina 9.1.2025. Työpaja pidetään Helsingin keskustassa Meeting Park Kampissa. Työpaja antaa hyvät valmiudet jalostaa sukututkimuksen tuloksia tarinoiksi. Lisätietoja koulutuksesta täällä.
SUOMEN SUKUTUTKIMUSSEURA
vuodesta 1917
Poimintoja Tieteen päivien ohjelmasta
Tieteellisten seurain valtuuskunnan järjestämä Tieteen päivät on Suomen suurin tiedetapahtuma. Sitä vietetään 8.–12.1.2025 teemalla Oivallus ja erehdys. Tieteen päivät on kaikille tieteestä kiinnostuneille suunnattu tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat tutkimuksistaan ja keskustelevat yleisön kanssa. Tapahtuma tarjoaa valtavan kattauksen...
Genos 4/2024 on ilmestynyt digitaalisena ja se ilmestyy myös paperisena lähiaikoina. "Genoksen Maatiaiseläimet-teemanumeron myötä haluamme toivottaa antoisaa tutkimusmatkaa esivanhempiemme ja heidän kotieläintensä yhteiseen menneisyyteen!", toivottaa Genoksen päätoimittaja Katja Tikka sekä Hilja Solala, Maatiaiseläimet-teemanumeron vieraileva...
Suomen Sukututkimusseura on koulutus- ja muistiorganisaatio, joka tieteellisenä seurana edistää suomalaista suku- ja henkilöhistorian tutkimusta sekä levittää sen tuloksia.
Koulutukset
Seura järjestää sukututkijoille korkeatasoisia tutkimustyötä edistäviä erilaisia koulutustilaisuuksia.
Jäsenyys
Jäsenetujen lisäksi Seuran jäsenyys on hieno tapa tukea järjestön toimintaa ja suomalaista sukututkimusta.
Tapahtumat
Seuran tapahtumakalenterista löydät kaikki Seuran omat tapahtumat, koulutukset ja tilaisuudet.
Mitä sukututkimus on?
Sukututkimus eli genealogia on sukulaisuussuhteiden selvittämistä ja henkilöhistoriallista tutkimusta. Tuhansille suomalaisille sukututkimus on mielenkiintoinen ja antoisa harrastus, joka vie usein mukanaan. Sukututkimuksen myötä historia muuttuu uudella tavalla kiinnostavaksi ja läheiseksi. Sukututkimuksen sanotaankin usein olevan yksi näkökulma historiaan.
Suomen Sukututkimusseura tarjoaa erilaisia verkkopalveluita, joita sukututkijat voivat hyödyntää tehdessään omaa tutkimustaan.
HisKi
HisKi eli Historiakirjat-tietokanta on apuväline seurakuntien historiakirjojen eli kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloiden tietojen hakemiseen.
SukuHaku
SukuHaku on jäsenpalvelu, joka avattiin Seuran 100-vuotispäivänä vuonna 2017. Palvelu toimii porttina suomalaisen sukututkimuksen aineistoihin
Suku Forum
Suku Forum on sukututkijoiden yhteinen, kaikille avoin keskustelupalsta, jossa voi esittää kysymyksiä ja jakaa omia tutkimuslöytäjä.
Sukututkijan lähteet
Digitalisaatio on mullistanut sukututkimuksen ja tämän ansiosta sukututkimuksen suosio kasvaa jatkuvasti. Merkittävä osa sukututkimuksen peruslähteistä on nykyään saatavilla digitaalisina ja niitä pääsee tutkimaan vaikka kotisohvalta käsin. Verkosta löytyy myös paljon muita aineistoja, joita sukututkijat voivat hyödyntää omissa tutkimuksissaan.
Sukututkijan verkkokaupasta voit hankkia Seuran omia julkaisuja sekä välitysmyynnissä olevia suku-, henkilö- ja paikallishistoriaan liittyvä tuotteita. Verkkokauppa toimii myös ilmoitusalustana koulutuksiin.
Koulutukset
Verkkokaupassa ilmoittaudutaan Seuran omiin lähi- ja etäkoulutuksiin sekä seminaareihin ja tapahtumiin.
Julkaisut
Verkkokaupassa on myynnissä Seuran omia julkaisuja sekä välitysmyynnissä olevia sukukirjoja ja oppaita.
Klassikot
Verkkokaupasta voi hankkia itselleen digitaalisessa muodossa sukututkimuksen klassikkoteoksia.